راهنمای کامل نصب و راه اندازی اینترنت پر سرعت +ADSL2
اینترنت ADSL همزمان با پیشرفت فناوری در اغلب دستگاههای هوشمند همچون تلویزیون، تلفنهای همراه و کامپیوترها نیازی اساسی در خانه و محل کار میباشد، ولی مشکلی که همواره پیش روی بسیاری از کاربران قرار دارد این است که در نصب و راهاندازی ADSL خود دچار مشکلاتی میشوند. این مشکلات از کمبود دانش و آگاهی کاربران از چگونگی راهاندازی مودمهای ADSL و تنظیمات اولیه آن می باشد. در این مقاله قصد داریم تا راهنمایی کامل و جامعی از نصب و راهاندازی اینترنت ADSL را به شما کاربران عزیز ارائه دهیم.

راه اندازی مودمهای اینترنت ADSL
اتصال سیم تلفن به مودم
در ابتدا خط تلفنی که باید به مودم وصل گردد را به قسمت DSL مودم وصل می کنیم و سر دیگر سیم را هم به میکرو فیلتر یا همان اسپلیتر وصل می کنیم. از قسمت دیگر میکرو فیلتر که نقش نویز گیر را ایفا میکند نیز سیمی به پریز تلفن خود وصل کنید. همچنین میتوان سیم متصل به مودم را مستقیم به پریز تلفن وصل کرده و نویز گیر را بهجایی انتقال داد که تلفن در آنجا قرار دارد و از این طریق ارتباط بین تلفن و پریز را توسط نویز گیر به یکدیگر وصل کرد.
اتصال مودم به کامپیوتر
این کار به سه روش میتواند انجام بگیرد. اول توسط اتصال بی سیم دستگاه به کامپیوتر یا لپ تاپ و دوم توسط یک کابل USB که از یک طرف به مودم و از طرف دیگر به قسمت مخصوص در پشت کامپیوتر متصل میشود. در روش سوم نیز میتوان کابل شبکه را ازیکطرف به ورودی LAN در مودم و از طرف دیگر به قسمت ذکر شده در پشت کیس وصل کرد. سپس آداپتور یا شارژر مودم را به پریز برق و قسمت دیگر آن را به ورودی مخصوص برق مودم متصل کنید. حال باید امتحان کنید که آیا بر روی خط منزل نویز وجود دارد یا خیر و در صورت وجود نویز بر روی خط تلفن، اتصال نویز گیر را بررسی کرده و یا جای آن را تغییر دهید.
اگر مشکلی در مراحل بالا نبود مودم را روشن کرده و مشاهده میکنیم که چراغ DSL در بخش جلویی مودم در ابتدا به حالت چشمک زن در آمده و پس از مدتزمان کوتاهی به حالت ثابت تغییر خواهد کرد. این حالت ثابت در حقیقت نشان دهنده اتصال صحیح کاربر با ارائه دهنده سرویس اینترنت ADSL خواهد بود.
تنظیمات اولیه مودم
حال باید مودم اینترنت را به اصطلاح کانفیگ کنیم. برای این کار باید به تنظیمات روتر خود دسترسی داشته باشیم. از این رو در مرورگر کامپیوتر خود آدرس 192.168.1.1 را وارد کرده (آدرس آی پی پیش فرض بسیاری از مودم ها بدین صورت است) و پس از ورود به آدرس مذکور در بخش نام کاربری و پسورد عبارت admin را وارد میکنیم و به صفحه تنظیمات مودم خود وارد میشویم. در مرحله بعد به بخش Quick Start رفته و سپس با کلیک بر روی Run Wizard یا Next بر روی عبارت Time Zone کلیک کرده و منطقه زمانی خود را برای حالت تهران انتخاب میکنیم.
سپس وارد بخش Internet Setting خواهیم شد و در این بخش حالت مناسب اتصال WAN را که شرکت ارائه دهنده اینترنت ADSL شما ارائه میدهد را از میان چهار گزینه زیر انتخاب میکنیم.
Dynamic IP Address
Static IP Address
PPPoE/PPPoA
Bridge Mode
بهطور کلی اگر از راه تلفن به اینترنت متصل شوید باید گزینه PPPoE/PPPoA را انتخاب کنید. در مرحله بعد بر روی گزینه NEXT کلیک کرده و در صفحه بازشده در بخش user name، نام کاربری که شرکت خدمات دهنده اینترنت ADSL در اختیار شما قرار داده است را وارد میکنید. این نام کاربری بهطور معمول شماره تلفن شما میباشد. در بخش Password نیز کلمه عبور دریافتی خود از شرکت صدر سیستم را وارد میکنید. برای دو گزینه VPI و VCI نیز باید از شرکت مذکور سؤال کرده و اعداد هرکدام را در بخش مربوط به آن وارد کنید.
برای بخش Connectio Type نیز معمولاً گزینه PPPoE LLC انتخاب میشود. سپس بر روی گزینه NEXT کلیک کرده تا وارد صفحه Wlan شده و در این صفحه تنظیمات وای فای مودم را انجام دهید. در بخش SSID نام مودم خود را انتخاب کرده و از بخش Broadcast SSID مشخص کنید که آیا نام وای فای شما برای تمامی افراد قابلنمایش باشد یا خیر که قطعاً با انتخاب عدم نمایش برای همه افراد امنیت شبکه شما بالاتر خواهد بود. در بخش Authentication Type نیز استاندارد رمزنگاری مودم خود را انتخاب کنید. در این بخش ایده آل ترین گزینه WPA-PSK/WPA2-PSK میباشد. در آخر نیز از بخش Pre- Shared Key رمز عبور جهت متصل شدن به مودم از طریق وای فای را وارد کنید. حال اگر تمامی مراحل فوق را با دقت و به درستی انجام دهید چراغ Internet مودم به حالت ثابت خواهد ماند و اتصال به اینترنت از طریق وای فای یا کامپیوتر برقرار خواهد شد.
نتیجهگیری
بهطور کلی نصب و راهاندازی اینترنت ADSL شاید آنطور که به نظر میرسد فرایند پیچیدهای نباشد. همانطور که در بالا خواندید و فرا گرفتید این امر بسیار ساده و راحت است و با در نظر گرفتن یک سری نکات ساده قابل انجام خواهد بود و هر کاربر میتواند به شخصه مودم خود را راهاندازی کند. این امر تنها نیاز به یک سری دانش اولیه از اینترنت و کامپیوتر دارد.